DiSite Ads

Als ondernemer weet je dat de administratie een belangrijk onderdeel is van je bedrijfsvoering. Het zorgt voor overzicht in je financiën en voor een goed beeld van de gezondheid van je bedrijf. Maar het kost ook enorm veel tijd. Gelukkig kun je je administratie uitbesteden aan experts zoals AXP Direct. Door je administratie uit te besteden houd je zelf meer tijd over voor dat waar jij echt goed in bent: ondernemen. Bovendien heeft het uitbesteden van je administratie zowel voor- als nadelen, die bespreken we.

Voordelen

  • Kostenbesparing: dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar het uit handen geven van je administratie kan zelfs kostenbesparend zijn. Je betaalt namelijk alleen voor de diensten die je nodig hebt in plaats van een fulltime administratief medewerker.
  • Tijdswinst: als ondernemer houd je tijd over voor taken die écht belangrijk zijn. Het doen van de administratie kost veel tijd, die je ook anders kunt besteden. Bijvoorbeeld aan de groei en strategie van jouw bedrijf.
  • Expertise en nauwkeurigheid: door een administratiekantoor in Rotterdam in te schakelen kies je voor expertise en nauwkeurigheid. Dit zorgt ervoor dat jouw aangiften altijd goed worden gedaan.
  • Up-to-date kennis van wet- en regelgeving: de wet- en regelgeving rondom administratie wil nog wel eens wisselen, waardoor up-to-date kennis extra van belang is om aangiften op de juiste manier te kunnen doen.
  • Toegang tot geavanceerde software: administratiekantoren maken vaak gebruik van geavanceerde software die onbetaalbaar is wanneer je die zelf zou moeten aanschaffen. Dit zorgt voor meer gemak binnen je administratie.
  • Schaalbaarheid: een administratiekantoor kan makkelijk meeschalen met jouw behoeften dan wanneer je hier zelf medewerkers voor moet aannemen.
  • Risicobeheer: door professionele controles en procedures wordt het risico op fraude en financiële misstanden verminderd.
  • Focus op kernactiviteiten: jij hebt alle tijd om je te focussen op de groei en ontwikkeling van je bedrijf.
  • Gemoedsrust: doordat professionals jouw administratie verzorgen heb je  minder stress en zorgen, je weet immers dat alles goed uitgevoerd wordt.

Nadelen

Toch zijn er ook een paar nadelen aan het uitbesteden van je administratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kosten die een administratiekantoor met zich meebrengen, met name voor kleine bedrijven. Ook kan het voor jezelf lastig zijn om de controle uit handen te geven. Ook heb je in sommige gevallen iets minder inzicht in real-time. Alhoewel dit laatste zeker niet bij alle administratiekantoren het geval is. AXP Direct bijvoorbeeld biedt goede inzichten in real-time en een uitgebreide update elke maand.

Veelgestelde vragen

Er zijn een aantal vragen die vaak voorbij komen. Daarom behandelen we de meest gestelde vragen ook in dit artikel:

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Een boekhouder houdt de dagelijkse financiële administratie bij, terwijl een accountant meer geavanceerde diensten biedt zoals belastingadvies, financiële planning, en auditdiensten.

Welke diensten bieden boekhoud- en administratiekantoren aan?

Diensten variëren van basisboekhouding en loonadministratie tot belastingvoorbereiding, financieel advies, en auditdiensten.

Hoe kies ik het juiste administratiekantoor voor mijn bedrijf?

Kijk naar ervaring, specialisatie, referenties, en de kostenstructuur. Een kennismakingsgesprek kan ook helpen om te bepalen of er een goede match is.

Wat zijn de kosten van het inhuren van een administratiekantoor?

Kosten variëren afhankelijk van de omvang van je bedrijf en de specifieke diensten die je nodig hebt. Het kan op uurbasis, per project, of via een vast maandelijks tarief zijn.

Welke software gebruiken administratiekantoren meestal?

Veelgebruikte software omvat QuickBooks, Exact, AFAS, en andere gespecialiseerde boekhoudpakketten die geschikt zijn voor verschillende bedrijfsgroottes en industrieën.

Welke documenten moet ik aanleveren voor de boekhouding?

Hierbij kun je denken aan facturen, bonnetjes, bankafschriften, belastingformulieren, loonadministratiegegevens, en alle andere relevante financiële documenten. Dit kan bijvoorbeeld via e-mail, of een app.

Hoe kan een boekhouder of accountant mijn bedrijf helpen groeien?

Ze kunnen financieel advies geven, helpen bij budgettering en forecasting, belastingoptimalisatie, en strategische planning.

Schakel jij een administratiekantoor in?

Nu je de voor- en nadelen kent en de meest gestelde vragen zijn beantwoord kun je voor jezelf beslissen of je een administratiekantoor wil inschakelen of niet. Zoals je ziet zijn er meer voordelen dan nadelen bij het inschakelen van een administratiekantoor en helpt het je met focussen op je bedrijf en het besparen van geld.

DiSite Ads